Rode biet
Omschrijving

Rode bieten koken is een gerecht maken met een gezonde knolgroente, met een zoetige en soms omschreven als aardse smaak. Het is een groente die vooral in Nederlandse vaak geraspte gegeten wordt, waarbij de bieten meestal gekookt worden.

Enerzijds zal niet iedereen deze groente lekker vinden, maar aan de andere kant zijn veel Nederlanders groot liefhebber van bietjes. Overigens zal een groot gedeelte van de Nederlanders, en dan met name in het westen van Nederland, deze groente beter kennen onder de benaming kroten of krootjes.

Rode bieten zijn erg veelzijdig. Je kunt ze inderdaad koken, maar ook in een salade gebruiken, bakken, wokken en natuurlijk wordt vaak bietensap gedronken.

Vooral dat laatste heeft alles te maken met de vele voedingsstoffen die in deze groente te vinden is. Het is dan ook eigenlijk een soort supergroente.

De groente bevat onder andere foliumzuur, magnesium, mangaan, kalium, koper, ijzer, en is rijk aan vezels. Bovendien zit er veel vitamine C, B6, en B11 in, en is het natuurlijk een groente met weinig calorieën, te weten slechts 44 Kcal.

Rode biet

Een zoete groente

€ 0,79
500 gram